Ga naar de inhoud

Russische kool met zoete aardappel stamppot

Stamppot Zoete Aardappel – Rode Russische Kool

De verfijnde smaak van de rode Russische kool (een broertje van de boerenkool en palmkool) in combinatie met zoete aardappel, maakt een zeer smakelijke stamppot.

Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Internationaal
Voor4 Personen
AuteurDe Keuken van MergenMetz
Ingredienten
  • 800 gr zoete aardappel (700 gr geschild) in grove stukken
  • 400 gr rode Russische kool gewassen en gesneden (als boerenkool)
  • 2 tenen knoflook, geperst (kwartier voor gebruik)
  • 3 st ui, gesnipperd
  • scheutje arachide of andere bakolie
  • 1 eetl ghee (of roomboter) optioneel
  • 1 theel komijnpoeder
  • ½ theel cayennepeper (of andere peper)
  • zout naar smaak
Bereiding
  1. Bereid alles voor. De kookttijd van de zoete aardappel, om deze stampklaar te krijgen, is ongeveer even lang als het smoren van de kool.

  2. Zet de zoete aardappelen (bataten) op en breng aan de kook. (Als het kookt, vuur laag draaien.)

  3. Verhit een scheut olie (en evt. een lik ghee of roomboter) in een stevige pan

  4. Smoor de ui. Als ze glazig wordt, de gesneden kool (met aanhangend water) erbij doen en omscheppen. Houdt het vuur laag.

  5. Na een minuut of vijf ook de knoflook erbij doen en de kruiden. Schep goed om. (Eventueel een beetje water erbij doen.)

  6. Als de zoete aardappel gaar is, afgieten (bewaar evt wat kookvocht voor als het geheel te droog wordt) en stampen.

  7. Meng de stamp door de kool en breng op smaak met wat zout.

  8. Serveer.

    Bron van dit recept op internet:

    Stamppot Bataat – Rode Russische kool – De Tuinen van MergenMetz

     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *