Ga naar de inhoud

Ambities Gelukkige groentes

Gelukkige Ambities

Gelukkige Groentes is ontstaan vanuit de behoefte om een bijdrage te leveren aan een gezonde mens, maatschappij en aarde.

Dit doen we door lokaal gemeenschappen te vormen waarvoor we op eerlijke en transparante wijze voedsel mogen produceren. Deze gemeenschappen krijgen toegang tot prachtige eetbare landschappen bij of in woongebieden waar we mens, voedsel & natuur samenbrengen.

Door de mens toegang te bieden tot gezonde, verse en gevarieerde seizoensgroenten dragen we bij aan de gezondheid van onze gemeenschappen.
We werken aan eerlijke voedselprijzen door transparantie aan te brengen in het voedselproces. Dit leidt tot een eerlijke prijs voor de boer en gedeelde risico’s over de gehele gemeenschap. Dit maakt kleinschalige en lokale voedselproductie tevens interessant voor toekomstige Gelukkige Groentes boeren.

Educatie in de omgeving over voedsel(productie), natuur & gezonde voeding stelt onze omgeving in staat bewuste keuzes te maken en hiermee vergroten we onze sociale impact.

Met onze lokale en ecologische wijze van voedselproductie realiseren we een positieve bijdrage aan mondiale uitdagingen zoals CO2 reductie, herstel van biodiversiteit, het verminderen van plastic afval en voedselverspilling.

Onze gemeenschappen consumeren voedsel waarmee zij hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk kunnen maken en dus een bijdrage leveren aan een schonere aarde, dit simpelweg door heerlijke, verse en gezonde groentes te eten.

Voedsel waar daadwerkelijk iedereen gelukkig van wordt, Gelukkige Groentes.