Ga naar de inhoud

Het bedrijfsuitje met positieve impact

Een workshop ecologisch moestuinieren als teamuitje? In 2,5 uur leer je de basis van groentes telen, doe je een uitdagende teambuilding opdracht én krijg je een heerlijke lunch met verse groentes.

Wat ga je doen?

Laat je inspireren door het verhaal van de ecologische boeren die de strijd aangaan met de groente-afdeling van de supermarkt. Op hun groentetuin worden op ecologische wijze groentes geteeld voor de lokale gemeenschap. Dit betekent minder CO2-uitstoot, meer biodiversiteit en gezondere groentes (en mensen).

Het bedrijfsuitje start met een interactieve rondleiding op de tuin, daarna gaat jouw team een leuke en uitdagende opdracht uitvoeren om samen een stuk grond om te toveren tot moestuin. Het uitje is inclusief heerlijke lunch met verse groentes.

Dit bedrijfsuitje is goed te combineren met een uitstapje naar Nijmegen. Zo kun je starten op onze groentetuin en erna afsluiten met een etentje en drankje in de gezellige binnenstad van Nijmegen.

Aanrader als jouw bedrijf interesse heeft in thema’s als:

Teambuilding opdracht

Als team ben je afhankelijk van elkaars inzet en werk je samen naar een resultaat toe. Daarnaast ben je afhankelijk van de veranderende omgeving (regelgeving, markt, economie). Iets waar je zo snel mogelijk op in moet spelen. Dit is niet anders in een groentetuin.

Samen een moestuin opzetten
Bij de teambuilding opdracht ga je samen een stuk grond omtoveren van bruine aarde tot een voedzame bodem met plantgoed. Hierbij krijg je de opdracht om groentes te telen voor een culinaire maaltijd. Wordt het een mooie salade met kruiden en eetbare bloemen? Of een goed gevulde soep met bijzondere kruiden?

Goede samenwerking is essentieel
Je moet als team samenwerken om een groentebed op de juiste wijze aan te leggen, preparen & bemesten. Vervolgens bepaal je als team wat je kunt zaaien op basis van een seizoenskalender. Lukt het om samen de basis te leggen voor een culinaire maaltijd?! Een uitdagende opdracht waarbij de vingers vies mogen worden.

Voorbeeld programma

Tijden kunnen naar wens worden aangepast

12.00 – 12.45 Ontvangst & rondleiding op de tuin

12.45 – 13.30 Lunch met verse groentes

13.30 – 14.30 Teambuilding opdracht: samen een moestuin opzetten

14.30 Afsluiting (suggestie: met het team binnenstad Nijmegen in)

Sfeerimpressie van de tuin

Maak kennis met de boeren en krijg een impressie van de tuin

Wat zeggen deelnemers

‘Een zeer leerzame dag gehad, waarbij er aandacht was voor alle facetten van een duurzame moestuin; van het aanleggen, tot planten en welke materialen te gebruiken. Het was praktisch en vol aandacht.
Mijn eigen biologische moestuin zónder spaaien (!) moet nu toch echt beter lukken.’

Maike vd Corput – Natuurvoedingsadviseur.

“Ik heb de moestuincursus ervaren als heel leerzaam. Veel nieuwe inzichten gekregen en handige tips voor mijn eigen moestuin. Een lekkere lunch met heerlijke verse producten uit de moestuin maakte het helemaal af. “

Marleen Deuning

“Beste training ooit. De planten worden uitstekend verzorgd, de oogst is goed en ik word goed geïnformeerd.”

Eef de Hoek

Voltooi je aanvraag

Interesse? Meld je dan aan en vul het formulier in. Na ontvangst nemen we contact op om een datum in te plannen.

In het kort

Overzicht

– Kosten: €45,- excl. btw per deelnemer

– Inclusief lunch met verse groentes van eigen tuin

– Groepsgrootte: 5 tot 30 personen per bedrijfsuitje

– Locatie: Malden (omgeving Nijmegen)

Datum plannen

– Mogelijk van april tot november op maandag t/m zaterdag

– Bij slecht weer kan er kosteloos geannuleerd worden of een nieuwe datum gekozen worden