Ga naar de inhoud

Deelname pluktuin Malden

Van mei t/m december zelf je groentes, klein-fruit, kruiden en bloemen oogsten.

Ook lid worden? Meld je aan voor onze wachtlijst. Dan ontvang je bericht wanneer er weer plek is & krijg je een uitnodiging voor een rondleiding!

Onze pluk-abonnementen

Groentes

Wij bieden gemiddeld 8 verschillende groentes per week aan, in totaal meer dan 60 soorten. Ook zijn er kruiden, bloemen & klein-fruit.

Impact

We maken positieve impact d.m.v. regeneratieve landbouw, een eerlijke & korte voedselketen en voedsel educatie.

Seizoen

Ons seizoen duurt 8 maanden van mei t/m december. Afhankelijk van het weer kan een seizoen korter of langer duren.

Prijs

Deelname gaat per huishouden en kost p.p.€29,50 p/m (8x) en eenmalig €99. Voor kinderen gelden prijsstaffels.

Seizoen 2023 in aantallen

soorten groentes
1 +

De eerste raapstelen tot de winterse boerenkool.

soorten Kruiden
1 +

Van peterselie tot de citroen-klaver.

soorten Snijbloemen
1 +

Eetbaar maar ook mooi  in de vaas!

soorten Klein-fruit
1

Voor een frisse snack op de tuin!

Voorwaarden deelname

Oogstafspraken

Lid worden van de tuin betekent deelnemen aan gemeenschapslandbouw en onderdeel worden van een gemeenschap van plukkers. Om ervoor te zorgen dat voor iedereen duidelijk is wat dit betekent hebben we een aantal oogstafspraken opgesteld, deze vind je hier.

Voor het kopen van de pluk abonnementen moet je er bijvoorbeeld rekening mee houden dat we er op vertrouwen dat voor iedereen binnen het huishouden een aandeel wordt aangeschaft. Mochten er vragen en of onduidelijkheden zijn neem dan contact met ons op.

Kosten deelname & betaalmogelijkheden

Berekenen aantal abonnementen
Deelname aan Gelukkige Groentes gaat per huishouden, iedereen binnen het huishouden doet dus mee. Op basis van de volgende afspraken kun je berekenen hoeveel pluk abonnementen je nodig hebt:

Prijstabel:
Prijzen per seizoen: mei t/m december

  • Per volwassen persoon (vanaf 16 jaar) reken je een heel pluk abonnement: €335,-
  • Van 11 t/m 15 jaar reken je een half pluk abonnement: €167,50
  • Van 6 t/m 10 reken je een kwart pluk abonnement: €83,75
  • Van 0 t/m 5 reken je het gratis pluk abonnement: €0,-

Omgerekend komt de prijs van €335,- per volwassene neer op €9,57 per week. Hiervoor heb je wekelijkse verse groentes en kruiden + een deel van het seizoen ook bloemen en klein-fruit.

Maandelijks betalen of in 1x keer
Je kan ervoor kiezen om via een maandelijkse incasso te betalen of het bedrag vooraf in 1x te betalen. Bij de incasso betaal je voorafgaand aan het plukseizoen €99 en tijdens het plukseizoen €27 per maand (prijs per volwassene) via een incasso (mei t/m december). Je kan het bedrag ook in 1x betalen. De kosten zijn bij beide opties gelijk.

Meedoenregeling
Het is mogelijk voor mensen met een laag inkomen om de meedoenregeling van de gemeente Nijmegen, Malden of Berg en Dal in te zetten om het plukabonnement gedeeltelijk te bekostigen. Meld je hiervoor eerst aan bij het meedoen-platform van je gemeente. Vervolgens kan je ons abonnement daar selecteren. Na aanmelden zijn deze hier te vinden: Gemeente Nijmegen, Gemeente Heumen, Gemeente Berg en Dal. Wil je hiervan gebruik maken? Neem contact op via info@gelukkigegroentes.nl.

LET OP: op dit moment hebben we een wachtlijst. Bij interesse kun je je aanmelden voor de wachtlijst. Dan krijg je als de uitnodiging voor een pluk-abonnement wanneer er plekken vrijkomen.

Extra, Zwammen van de Versfabriek

Het is mogelijk om naast het pluk-abonnement ook 1x of 2x per maand een zak prachtige zwammen mee te nemen vanaf de tuin wanneer je komt oogsten. Je kunt je zogeheten ‘Zwambonnement’ direct afsluiten bij aankoop van je Gelukkige Groentes abonnement. Het Zwambonnement omvat het volgende. 

  • Pakket 1x per maand:  250 gram zwammen, waarvan 4x oesterzwammen, 2x shiitake en 2x koningszwammen.
  • Pakket 2 x per maand: 250 gram zwammen, waarvan 8x oesterzwammen, 6x shiitake en 2x koningszwammen.

De pakketten kunnen vanaf vrijdagmiddag worden opgehaald op de tuin, wij zullen ervoor zorgen dat deze gedurende het weekend goed bewaard blijven. In de zomer zullen de zwammen in een koelbox bewaard worden. De communicatie over de levering van zwammen loopt via ons.

De waarde van deelname

“74,4% gaf aan zich gezonder te voelen door deel te nemen aan de pluktuin”

Bekijk onze volledige infographic opgesteld door studenten van de Radboud Universiteit over de impact van deelname op gezondheid, gemeenschappen & milieu. 

Wat Gelukkige Plukkers zeggen

De Versfabriek

Versfabriek is een kleinschalige, circulaire kwekerij van paddenstoelen gevestigd nabij het centrum van Nijmegen. We telen grijze oesterzwammen die groeien op substraat dat gemaakt is van lokaal koffiedik. Dat is een bijzondere manier van telen! 

We hebben ook shiitake en koningszwammen in ons aanbod. Deze soorten groeien op speciale biologische substraten gemaakt van zaagsel afkomstig uit houtzagerijen. Al onze paddenstoelen zijn vers en worden na oogst zo snel mogelijk afgeleverd.   

Versfabriek_oesterzwammen_2018_7

Aanmelden pluktuin malden

Meld je aan voor onze wachtlijst voor de pluktuin in Malden. Dan nemen we contact op voor een rondleiding op de tuin en je krijgt als eerste de uitnodiging wanneer er nieuwe pluk-abonnementen beschikbaar zijn.