Ga naar de inhoud

Het leukste uitje met je vriendengroep of familie

Een actief uitje in de natuur? Kom naar onze pluktuin en volg een workshop ecologisch moestuineren. Inclusief heerlijke lunch!

Eerder gezien bij:

Wat ga je doen?

Laat je inspireren door het verhaal van de ecologische boeren die de strijd aangaan met de groente-afdeling van de supermarkt. Op hun groentetuin worden op ecologische wijze groentes geteeld voor de lokale gemeenschap. Dit betekent minder CO2-uitstoot, meer biodiversiteit en gezondere groentes (en mensen).

De activiteit start met een interactieve rondleiding op de tuin, daarna ga je samen een leuke en uitdagende opdracht uitvoeren om samen een stuk grond om te toveren tot moestuin. Het is mogelijk om het uitje te boeken inclusief heerlijke lunch met verse groentes.

Dit uitje is goed te combineren met een uitstapje naar Nijmegen. Zo kun je starten op onze groentetuin en erna afsluiten met een etentje en drankje in de gezellige binnenstad van Nijmegen.

Door het uitje te boeken draag je bij aan onze missie om:

Moestuin workshop

De kern van het groepsuitje is de workshop ecologisch moestuinieren. Hierin leer je hoe je een onkruidvrije moestuin(bak) aan kan leggen én welke groentes en kruiden eenvoudig zijn om te telen.

Zelf aan de slag
Je gaat samen een stuk grond omtoveren van bruine aarde tot een voedzame bodem met plantgoed. Je moet als team samenwerken om een groentebed op de juiste wijze aan te leggen, preparen & bemesten. Vervolgens bepaal je wat je kunt zaaien op basis van een seizoenskalender. Een uitdagende opdracht waarbij de vingers vies mogen worden!

Ook voor mensen zonder eigen moestuin
Degenen met een eigen moestuin(bak) hebben een berg aan tips om thuis mee aan de slag te gaan. Het is uiteraard ook geschikt voor mensen zonder moestuin. Je leert meer over samenwerken met de natuur, het is hartstikke gezellig en we bieden een heerlijke verse lunch aan.

Sfeerimpressie van de tuin

Maak kennis met Gelukkige Groentes en krijg een impressie van de tuin

Voorbeeld programma

Tijden kunnen naar wens worden aangepast

12.00 – 12.45 Ontvangst & rondleiding op de tuin

12.45 – 13.30 Lunch met verse groentes

13.30 – 14.30 Activiteit: samen een moestuin opzetten

14.30 Afsluiting

Wat zeggen deelnemers

‘Een zeer leerzame dag gehad, waarbij er aandacht was voor alle facetten van een duurzame moestuin; van het aanleggen, tot planten en welke materialen te gebruiken. Het was praktisch en vol aandacht.
Mijn eigen biologische moestuin zónder spaaien (!) moet nu toch echt beter lukken.’

Maike vd Corput – Natuurvoedingsadviseur.

“Ik heb de moestuincursus ervaren als heel leerzaam. Veel nieuwe inzichten gekregen en handige tips voor mijn eigen moestuin. Een lekkere lunch met heerlijke verse producten uit de moestuin maakte het helemaal af. “

Marleen Deuning

“Beste training ooit. De planten worden uitstekend verzorgd, de oogst is goed en ik word goed geïnformeerd.”

Eef de Hoek

Het uitje boeken

Interesse? Vul dan het onderstaande formulier in. Na ontvangst nemen we contact op om een datum in te plannen.

In het kort

Overzicht

Kosten:
-€45,- p.p. exclusief lunch
-€60,- p.p. inclusief lunch

– Groepsgrootte: 5 tot 30 personen per uitje. Grotere groepen in overleg mogelijk.

– Locatie: Malden (omgeving Nijmegen)

Datum plannen

– Mogelijk van april t/m oktober op maandag t/m zondag

– Bij slecht weer kan er kosteloos geannuleerd worden of een nieuwe datum gekozen worden