Veel gestelde vragen

en de antwoorden daarop

Los van het feit dat je bij ons heerlijke en verse groentes kunt oogsten geloven wij dat we anders om moeten gaan met onze natuurlijke wereld.

Een aandeel in Gelukkige Groentes gaat niet alleen over het simpelweg nuttigen van voedsel maar over het gezamenlijk verantwoording nemen over de manier waarop dit geproduceerd wordt. Samen kunnen we namelijk heerlijk voedsel produceren, wat ook nog eens een positieve impact op de wereld heeft. 

Nee, omdat we iets niet zomaar biologisch mogen noemen. Wij vinden het ook niet nodig om ons te certificeren omdat iedereen kan zien hoe wij werken. Wij gebruiken biologische zaden en plantgoed. We maken geen gebruik van pesticiden of kunstmest en gaan met respect om met onze bodem.

Je eet lokaal waardoor je groenten geen duizenden kilometers heeft afgelegd voordat het op je bord terecht komt. Doordat de groentes zo weinig tijd doorbrengen met reizen zullen er weinig tot geen voedingswaarden verloren gaan.

De groenten zullen niet in plastic verpakkingen zitten.

Wij telen op een respectvolle manier voor onze aarde door geen gebruik te maken van pesticiden of kunstmest. Hierbij streven wij naar het regenereren van onze bodem en omgeving t.o.v. uitputting hiervan.

Door gericht voor onze gemeenschap te telen zal er weinig voedsel verspilt worden.

CSA staat voor community supported agriculture. In het Nederlands te vertalen naar gemeenschapslandbouw.  Zowel de boer en de consumenten (gemeenschap) zullen samen de verantwoordelijkheid dragen voor het voedsel. Dit betekent dat zowel de overvloeden maar ook de risico’s gedeeld worden. Meer hierover lees je hier.

Wij zullen zoveel mogelijk diversiteit aanbieden binnen de seizoenen. Zo zal het aanbod in de zomer groot zijn en in de winter beperkt. Buiten de gangbare groentes zullen ook vergeten groentes voorbijkomen denk bijvoorbeeld aan pastinaak, snijbiet, postelein, palmkool, meirapen en chioggia bieten. Iedere week zullen we communiceren welke groentes klaar zijn voor de oogst. Bij deelname heb je ook inspraak op de groentes die wij voor jou telen.

De kosten zijn € 300,-  (incl. BTW) per volwassen persoon per jaar (1 aandeel). Voor kinderen zijn de kosten verschillend:

 0 t/m 5 jaar kost het € 0,-

6 t/m 10 jaar kost het € 75,-, kwart aandeel

11 t/m 15 jaar kost het € 150,-, half aandeel

Vanaf 16 jaar of ouder tel je in het huishouden mee als een volwassen persoon en dus 1 volledig aandeel.

Je neemt als compleet huishouden deel aan Gelukkige Groentes. Meer informatie hierover vindt je hier.

Gelukkige groentes bevindt zich op de Hatertseweg, 6581 KD Malden.

Het perceel ligt tegenover huisnummer 36. Klik hier voor de locatie in Google Maps.

De tuin is van zonsopkomst tot zonsondergang geopend voor aandeelhouders, hierdoor heb je alle tijd en ruimte om te komen oogsten.

Jazeker! Dat vinden we leuk. Neem contact met ons op zodat we eens kennis kunnen maken.  

Nee, wij als boeren zorgen ervoor dat de tuin er netjes bij ligt en je als deelnemer alleen maar hoeft te oogsten.

Uw hond is welkom op de tuin mits deze is aangelijnd en zijn behoeftes elders doet dan op de mooie groenten.

 

Ja dit is mogelijk mits u dit tijdelijk aan ons meldt zodat wij hiervan op de hoogte zijn.

Als er ruimte is voor nieuwe deelnemers is dit zeker mogelijk. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op.

Ja, wanneer je voor de eerste oogst van het seizoen je aandeel koopt heb je de mogelijkheid in 3 termijnen van in totaal 3 maanden te betalen.

Alle afspraken omtrent oogst lees je hier