Pluk-abonnementen Malden seizoen 2023

Van mei t/m december oogsten bij Gelukkige Groentes in Malden? Schaf via deze pagina je abonnement aan.

Onze pluk-abonnementen

Groentes

Wij bieden gemiddeld 8 verschillende groentes per week aan, in totaal meer dan 60 soorten. Ook zijn er kruiden, bloemen & klein-fruit.

Impact

We maken positieve impact d.m.v. regeneratieve landbouw, een eerlijke & korte voedselketen en voedsel educatie.

Seizoen

Ons seizoen duurt 8 maanden van mei t/m december. Afhankelijk van het weer kan een seizoen korter of langer duren.

Prijs

Deelname gaat per huishouden en kost p.p.€29,50 p/m (8x) en eenmalig €99. Voor kinderen gelden prijsstaffels.

Afgelopen seizoen in aantallen

1 +
soorten groentes

De eerste raapstelen tot de winterse boerenkool.

1 +
soorten Kruiden

Van peterselie tot de citroen-klaver.

1 +
soorten Snijbloemen

Eetbaar maar ook mooi  in de vaas!

1
soorten Klein-fruit

Voor een frisse snack op de tuin!

Voorwaarden deelname

Oogstafspraken

Lid worden van de tuin betekent deelnemen aan gemeenschapslandbouw en onderdeel worden van een gemeenschap van plukkers. Om ervoor te zorgen dat voor iedereen duidelijk is wat dit betekent hebben we een aantal oogstafspraken opgesteld, deze vind je hier.

Voor het kopen van de pluk abonnementen moet je er bijvoorbeeld rekening mee houden dat je meedoet met je hele huishouden en voor ieder gezinslid een abonnement moet worden aangeschaft. Mochten er vragen en of onduidelijkheden zijn neem dan contact met ons op.

Meedoenregeling

Het is mogelijk voor mensen met een laag inkomen om de meedoenregeling van de gemeente Nijmegen, Malden of Berg en Dal in te zetten om het pluk-abonnement gedeeltelijk te bekostigen. Meld je hiervoor eerst aan bij het meedoen-platform van je gemeente. Vervolgens kan je ons abonnement daar selecteren. Na aanmelden zijn deze hier te vinden: Gemeente Nijmegen, Gemeente Heumen, Gemeente Berg en Dal. Wil je hiervan gebruik maken? Neem contact op via info@gelukkigegroentes.nl.

Koop hier je pluk-abonnement

Op deze pagina kun je het pluk-abonnement aanschaffen. Hierbij kan je kiezen om in één keer te betalen of middels een maandelijkse incasso waar je vooraf eenmalig €99 betaalt en tijdens het plukseizoen €29,50 per maand (mei t/m december) per abonnement.

Extra, Zwammen van de Versfabriek

Optioneel:
Het is mogelijk om gedurende het plukseizoen (mei t/m december) 1x of 2x per maand een zak prachtige zwammen mee te nemen vanaf de tuin wanneer je ook komt plukken. Je kunt het zogeheten ‘Zwambonnement’ direct afsluiten bij aankoop van je Gelukkige Groentes pluk-abonnement op deze pagina.

De zwammen groeien op gebruikt koffiedik, opgehaald bij de Nijmeegse horeca. Meer informatie over de zwammen van de Versfabriek lees je op hun website. Dit zijn de 2 verschillende Zwambonnementen:

  • Pakket 1x per maand:  250 gram zwammen, waarvan 4x oesterzwammen, 2x shiitake en 2x koningszwammen.
  • Pakket 2 x per maand: 250 gram zwammen, waarvan 8x oesterzwammen, 6x shiitake en 2x koningszwammen.

De pakketten kunnen vanaf de vrijdag 14:00 worden opgehaald op de tuin, wij zullen ervoor zorgen dat deze gedurende het weekend goed bewaard blijven. In de zomer zullen de zwammen in een koelbox bewaard worden. De communicatie over de levering van zwammen nemen wij uiteraard op ons.

De waarde van deelname

“74,4% gaf aan zich gezonder te voelen door deel te nemen aan de pluktuin”

Bekijk onze volledige infographic opgesteld door studenten van de Radboud Universiteit over de impact van deelname op gezondheid, gemeenschappen & milieu. 

Wat Gelukkige Plukkers zeggen

Enthousiast?

Via deze pagina kun je het pluk-abonnement aanschaffen. Klik hiervoor op onderstaande knop en selecteer erna het product.

De Versfabriek

Versfabriek is een kleinschalige, circulaire kwekerij van paddenstoelen gevestigd nabij het centrum van Nijmegen. We telen grijze oesterzwammen die groeien op substraat dat gemaakt is van lokaal koffiedik. Dat is een bijzondere manier van telen! 

We hebben ook shiitake en koningszwammen in ons aanbod. Deze soorten groeien op speciale biologische substraten gemaakt van zaagsel afkomstig uit houtzagerijen. Al onze paddenstoelen zijn vers en worden na oogst zo snel mogelijk afgeleverd.   

Versfabriek_oesterzwammen_2018_7