Ga naar de inhoud

Open dag Gelukkige Groentes


Nog geen data voor 2022 bekend, volg ons via sociale media om op de hoogte te blijven voor toekomstige evenementen.


Ervaar de rust, smaak, gezelligheid en positieve impact van onze tuin.

De tuin

Op onze tuin telen we meer dan 50 verschillende groentes, tal van kruiden en eetbare bloemen. Daarnaast besteden we veel aandacht aan biodiversiteit en verbetering van onze bodem. Loop rustig een rondje over onze tuin en lees onderweg wat er zoal groeit en bloeit!

De groentes

De gele slaboon, een echte smaakmaker. Kom je kennismaken met onze groentes? We telen er meer dan 50, ken jij ze allemaal en weet je ze ook te bereiden?

De tools

Maak kennis met de gereedschappen welke gebruikt worden om kleinschalige landbouw efficiënt te maken. Kom jij ons een handje helpen bij het zaaien, planten en losmaken van de bodem met onze enorme woelvork!?!

Het belang

Er zijn grote uitdagingen zoals klimaatverandering en biodiversiteitsverlies waar voedselconsumptie een belangrijke rol in speelt. We leggen graag uit wat er speelt en hoe jouw keuze voor groentes uit de korte keten een positieve impact kan brengen voor jezelf maar ook je omgeving.

De deelnemers

Op dit moment bestaat onze groeiende gemeenschap uit meer dan 140 leden. Wat hen verbindt is gezonde voeding geteeld op duurzame wijze. Benieuwd naar hun ervaringen? Vraag het ze!

Lezing

Sjaak Mulders zal een lezing verzorgen inzake het zuur-base evenwicht. Als huisarts (niet meer praktiserend) en arts voor integrale geneeskunde komen de aandoeningen dagelijks aan bod. Deze korte lezing geeft uitleg over zuur-base evenwicht, de gevolgen en de aanpak."
Zie onderstaande video voor een opname van de lezing.

De tuinders

Wij (Sam en Maarten) hopen jullie naast een leuk uitje op zaterdagmiddag te overtuigen om lid te worden van onze voedsel gemeenschap. Uiteraard krijg je de ruimte om al je vragen deze dag aan ons te stellen! Graag tot 21 augustus!

Opname lezing Sjaak Mulders inzake zuurbase evenwicht & gezonde voeding

Locatie

Open dag 12:00 - 16:00

Adres Hatertseweg Malden, tegenover nummer 36. Kom bij voorkeur per fiets, parkeergelegenheid is zeer beperkt! 

Voor parkeren op 500m van ons perceel gebruik je deze google maps coördinaten.