Oogstafspraken 2021

Om er zeker van te zijn dat je als lid van Gelukkige Groentes op de hoogte bent van de belangrijkste regels willen we je vragen dit formulier te accorderen en in te sturen.

Het zijn de meest belangrijke regels, een overzicht van alle oogstafspraken vindt je hier.

Oogstafspraken Gelukkige Groentes 2021
Deelnemers zijn 7 dagen in de week welkom van zonsopkomst tot zonsondergang. Iedere week worden de deelnemers op de hoogte gesteld welke groentes te oogsten zijn. Op de tuin wordt door middel van het tuinbord en de gele bordjes in de bedden aangegeven wat er te oogsten valt.

De hoeveelheid groentes welke je oogst is gebaseerd op je verse consumptie zolang de oogst dit toelaat. Mocht een teelt tegenvallen en hebben we dus minder oogst dan gehoopt te verdelen dan kunnen limieten per aandeel gelden.

Oogsten gebeurt op plekken waar dit nadrukkelijk is aangegeven met behulp van de gele bordjes. Hierbij wordt rekening gehouden met eventuele aantallen groente per groentesoort. Eventuele limieten zijn er om de oogst eerlijk te verdelen over de gehele gemeenschap.

Deelname aan Gelukkige Groentes geschiedt per huishouden, voor iedereen binnen het huishouden wordt dus een aandeel aangeschaft. Er wordt alleen voor verse consumptie geoogst en het eigen huishouden.