Wortelsalade

Ingrediënten:

500 gram wortels
1 stengel bos ui
2 teentjes knoflook
1 tbs komijn zaad
½ tbs paprika poeder
100 gram feta
4 st vijgen
1 tbs witte wijn azijn

Ingrediënten voor de dressing:

15 blaadjes basilicum
4 takjes peterselie
½ knoflook teentje
½ sjalotje
3 tbs Olijf olie
Citroensap van een halve citroen

Bereiding:

Schil de wortels en maak met de dunschiller slierten van de wortels en doe de slierten in een mengkom.
Snij het witte van de bos ui en de knoflook in fijne plakjes en fruit die met de komijn en paprika poeder in een koekenpan zodat de aroma’s in de specerijen helemaal vrij komen, als je de bos ui en knoflook met specerijen klaar zijn doe je er een eetlepel witte wijn azijn bij en meng dat met de wortels zodat de smaken goed in de wortels kunnen trekken en een klein beetje garen door het zuur van de witte wijn azijn.
Snij de vijgen en de feta in mooie blokjes en meng die met de wortel salade.
Pak de basilicum, peterselie, knoflook, halve sjalot en de citroensap en doe die in de keukenmachine en draai dat helemaal fijn en voeg de olijf olie toe met eventueel een beetje peper en zout.
Meng de dressing met de salade en dresseer de salade in een diep bord.

Eet smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *