Ga naar de inhoud

Vierdaagsefeesten en Gelukkige Groentes

De Vierdaagsefeesten hebben ons project ‘Gelukkige Groentes voor iedereen’ gekozen als hét goede doel van dit jaar. In dit project telen wij groentes voor de Nijmeegse Voedselbank & verzorgen we voedsel-educatie op basisscholen. We zijn dan ook erg trots op dit partnerschap! De samenwerking omvat een aantal activiteiten, zie de informatie hieronder.

 • 1. Wat houdt het goede doel in?
 • 2. Een bijdrage leveren
 • 3. Programma
 • 4. Vragen & contact

Wat houdt het goede doel in?

Met het project Gelukkige Groentes voor iedereen leveren wij lokale, ecologische groentes aan de Nijmeegse Voedselbank. Daarnaast leggen we schoolmoestuinen aan en verzorgen we moestuinlessen op basisscholen. Hiermee leren kinderen meer over waar hun voedsel vandaan komt en hoe ze zelf groentes kunnen telen.

Voedselbank
In praktijk betekent dit dat we in Malden 500m2 hebben aangelegd waarop we ecologische groentes telen specifiek voor de Voedselbank. Daarnaast doneren we alle overschotten vanuit onze 2 pluktuinen in Malden en Ooij ook aan de Voedselbank. Deze zijn geteeld zonder gebruik van pesticiden of kunstmest. Daarnaast ligt onze tuin op fietsafstand van de Voedselbank waardoor het transport minimaal is, oftewel lokale en gezonde groentes! We zijn in mei met de eerste leveringen begonnen, tot heden komt dit neer op ca. 15-20 volle kratten met groentes per week.

Voedseleducatie basisscholen
We hebben voor 2 basisscholen in de omgeving een schoolmoestuin-programma lopen waarbij een van onze stadsboeren lessen verzorgt aan de kinderen in de schoolmoestuin. Daarnaast zijn we bezig met een 3e school om vanaf september 2023 een moestuin aan te leggen en wekelijks lessen te verzorgen. We geven ook workshops op basisscholen in omgeving Nijmegen, waarmee we al langs 15 scholen zijn geweest dit jaar. Scholen en vrijwilligers zijn ook welkom om bij ons kosteloos zaden en plantjes op te halen voor hun schoolmoestuin.

Een bijdrage leveren aan ‘Gelukkige Groentes voor iedereen’

Naast de steun van een aantal bedrijven vanuit ons partner-programma willen wij via crowdfunding €5.000 op te halen om deze 2 maatschappelijke doelen dit jaar te realiseren.

Help jij ons mee?!

–> Lever hier een bijdrage via de crowdfunding-pagina.

Programma

In de 4daagse-week hebben we een aantal activiteiten gepland.

 • Zondag 16 juli
 • Dinsdag 18 juli
 • Woensdag 19 juli
  • Dag 2: Stadsboer Sam loopt de 4Daagse samen met een groep anderen & haalt geld op voor crowdfunding
 • Donderdag 20 juli
  • Dag 3: Stadsboer Sam loopt de 4Daagse samen met een groep anderen & haalt geld op voor crowdfunding
  • 11.00-17.00 Aanwezig bij onze stand in de Burchtstraat waar we aandacht vragen voor de crowdfunding
  • 14.00 & 16.00 Kinder-workshop moestuinieren. Bij de stand in de Burchtstraat. Meer info via https://www.vierdaagsefeesten.nl/programma/workshop-gelukkige-groentes/
 • Vrijdag 21 juli
  • Dag 4: Stadsboer Sam loopt de 4Daagse samen met een groep anderen & haalt geld op voor crowdfunding

Vragen & contact

Voor vragen kan je contact opnemen met Jorian Damen (06-39424614).

In de media:

https://www.gelderlander.nl/nijmegen/vierdaagsefeesten-doneert-2000-kilo-gelukkige-groentes-aan-voedselbank-welkome-aanvulling~a091252e/

https://www.rn7.nl/45953-grootschalige-groentedonatie-aan-voedselbank-dankzij-vierdaagsefeesten-en-gelukkige-groentes#:~:text=Zowel%20Vierdaagsefeesten%20als%20Gelukkige%20Groentes,het%20verzorgen%20van%20moestuin%2Deducatie.

https://www.intonijmegen.com/blijf-op-de-hoogte/nieuws/20-000-groentes-naar-de-voedselbank-dankzij-samenwerking-vierdaagsefeesten-en-gelukkige-groentes