Tuinbonen met gerookte tempeh en eiersaus

Ingrediënten:

200 gram gedopte tuinbonen
50 gram gerookte tempeh
1 st sjalot
2 st eidooiers
100 ml ongezoet slagroom
100 ml water
Handje rucola
Peper en zout
Olijf olie

Bereiding:

Kook de tuinbonen met een beetje zout gaar en spoel ze daarna meteen met koud water af tot ze koud zijn.
Snij de gerookte tempeh in blokjes die ongeveer net zo groot zijn als de tuinbonen.
Snij de sjalot in halve ringen.
Zet een bakpan op het vuur met een beetje olijf olie, als de pan heet is kunnen de sjalotten samen met de tempeh in de pan gebakken worden.
Als de sjalot en tempeh mooi krokant gebakken zijn kunnen de tuinbonen erbij en bak je ze op laag vuur zodat ze wel warm worden maar niet verkleuren.
Ondertussen doe je de ongezoete slagroom, water en de 2 eidooiers in een bakje of maatbeker met een beetje peper en zout en meng dat goed.
Als de tuinbonen warm zijn voeg je het ei mengsel bij de tuinbonen en dan roer je ongeveer 10 sec op laag vuur tot alles een mooi glanzend laagje krijgt, verhit het niet te lang dan zal je zien dat het ei teveel gaat binden en dan krijg je klontjes( dan is het minder lekker eten).
Dresseer de tuinbonen salade in een diep bord en dresseer de rucola met wat olijf olie over het gerechtje heen!

Eet smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *