Sinds de zomer van 2023 hebben we een gave samenwerking met foodblogger Elise van Easy Cullie. Zij maakt op basis van actuele oogst recepten voor onze leden van de tuin. Lees hier haar recept!

Suggestie: Bij een traybake kun je eigenlijk alle groenteng gebruiken die je zelf lekker vindt. Je kunt bijvoorbeeld ook meiraap, koolrabi of andere bieten uit de tuin gebruiken. Je zou zelf ook nog een stukje vlees/vis/vleesvervanger toe kunnen voegen.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 400 gr kruimige aardappelen
- 3 rode bieten
- 4 tomaten
- 1 grote courgette
- 1 citroen
- verse peterselie
- 3 el mosterd
- 1 el honing
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- peper en zout
- olijfolie
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Was alle groenten, maar schil ze niet. Snijd de aardappelen, bieten en courgette in blokjes en de tomaten in partjes. Hak de peterselie fijn.
- Verdeel de aardappelen, bieten, courgette en tomaten over de bakplaat en besprenkel met olijfolie, het knoflookpoeder, uienpoeder en peper en zout. Masseer in met je handen en schuif voor 20-25 minuten in de oven tot de aardappelen goudbruin kleuren.
- Maak de honing-mosterdsaus door de mosterd te mengen met de honing, het sap van de citroen en wat peper en zout.
- Serveer de traybake met de honing-mosterdsaus en garneer met de verse peterselie.
Eet smakelijk!