Sperziebonen met knoflook, tomaten en balsamico

Ingrediënten:

500 gram sperziebonen
2 teentjes knoflook
2 tomaten
Olijf olie
Peper en zout
Balsamico azijn
5 blaadjes basilicum

Bereiding:

Zet een pan met water op het gasfornuis en breng die aan de kook met een beetje zout.
Maak de sperziebonen schoon en kook die vervolgens af tot ze mooi gaar zijn.
Als de sperziebonen mooi gaar zijn giet je ze af en spoel je ze meteen koud.
Snij de knoflook in mooie dunne plakjes en de tomaten in mooie grove blokjes.
Zet een bak pan met een beetje olijf olie op het vuur en bak de knoflookplakjes mooi goud bruin, doe daarna de sperziebonen erbij en bak die even tot ze warm zijn.
Zet het vuur uit en voeg de tomatenblokjes toe.
Maak van 2 eetlepels olijf olie en 1 eetlepel balsamico azijn een vinaigrette door ze samen te voegen en met een lepel door elkaar te roeren.
Pluk de basilicum blaadjes grof en meng samen met de vinaigrette door de sperziebonen en de tomaten.
Dresseer de salade mooi op een bord.

Eet smakelijk !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *