Ingrediënten:
900 gram snijbiet
1 stuks ui
1 bosje peterselie
1 bosje munt
1 citroen
125 gram ricotta
100 gram kaas
60 gram feta
5 vellen filodeeg of bladerdeeg
2 st eieren
Olijf olie
Peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de stengels van de snijbiet en snij de stengels en het blad in mooie reepjes.
Snipper de ui en fruit die in een ruime pan met wat olijf olie, als de ui mooi aangefruit is doe er de snijbiet bij en bak voor ongeveer 4 min in de pan tot die bijna helemaal gaar is.
Hak de kruiden fijn.
Vet een taartvorm in met olijf olie en leg daar het filodeeg in en maak een bodem van ongeveer 5 lagen filodeeg. Voeg per laag een beetje olijf olie toe zodat de lagen aan elkaar gaan vast zitten.
Doe de ricotta, kaas, feta, eieren en de rasp van een hele citroen in een mengkom en breng op smaak met wat zout en peper.
Doe de gebakken snijbiet in een vergiet en druk met een lepel het overbodige vocht uit de groenten.
Meng de snijbiet met de kruiden door het kaas mengsel en leg het in de bakvorm met filo deeg.
Bank de snijbiet taart af voor ongeveer 40 min
Eet smakelijk !
Ook lekker met ui,knoflook,tomaten en zalm.
In de koekenpan ui,knoflook 2 min. Stelen snijbiet,klein gesneden, toevoegen, 3 minuten dan fijngesneden blad,tomaatjes en zalm toevoegen. 3 minuten en eet smakelijk. Lekker met volkoren pasta.