Ga naar de inhoud

Snijbiet rolletjes met Ooijse ricotta en spinazie

Snijbiet rolletjes met Ooijse ricotta en spinazie

Ingrediënten (2 personen):

– Snijbiet 8 grote bladeren

– Spinazie 2 bosjes

– 2 uien gesnipperd

– 2 tenen knoflook fijngesneden

– Liter rauwe melk (van boerderij de Plak)

– 8 tomaten blokjes

– Zout

– Harde kaas om erover te raspen

– Azijn

Begin met het maken van de ricotta of koop deze in de supermarkt. Om verse ricotta te maken verwarm je een liter melk met een halve theelepel zout tot aan het kookpunt. Voeg 2 tot 3 eetlepels azijn toe. Roer kort en verwarm de melk. Draai het vuur laag zodra de melk gaat klonteren. Laat de 10 minuten staan. Gebruik een schuimspaan om de ricotta eruit te scheppen. Laat een zeef uitlekken tot de gewenste dikte. Als het vocht wat achterblijft nog melkkleurig is kan je dit proces nog een keer herhalen om ricotta eruit te halen. Gefeliciteerd je hebt nu je eigen ricotta gemaakt!

Snijd het harde gedeelte van de snijbiet af. Blancheer de bladeren een paar minuten totdat de nerf zacht is. Laat goed uitlekken.

Bak de ui en voeg als de ui glazig is de spinazie toe. Als de spinazie is geslonken voeg je de knoflook toe. Laat iets afkoelen en meng met de ricotta. Vul de snijbietbladeren met het ricottamengsel. Leg de rolletjes in een ovenschaal met de vouwrand naar beneden.

Ga verder met de tomatensaus. Bak de ui tot het glazig is en voeg de tomatenblokjes toe. Bak deze een paar minuten mee. Voeg eventueel zout naar smaak toe. Schep de tomatensaus rond de ricottarolletjes. Rasp de harde kaas eroverheen. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven en bak op 180 graden 15 minuten tot de kaas gesmolten is.

Eet smakelijk!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *