Ingrediënten:
rode kool
700 gram kruimige aardappel
appels
1 ui
50 gram grove mosterd
Halve theelepel kaneelpoeder
75 gram roomboter
Melk
Witte wijn azijn
Zout en peper
Olijf olie
Bereiding:
snijd de rode kool door midden en haal de kern uit de rode kool, snijd de rode kool super dun met een met of schaaf hem met een mandoline.
Schil de aardappelen en zet ze met ruim water en zout op het vuur en kook ze goed gaar.
Terwijl de aardappelen staan te koken gaan we de ui en de appel klein snijden
Zet een bakpan op het vuur met een klein beetje olijf olie, en roerbak de rode kool met de kaneel ui en appel gaar met een beetje zout, hoe gaarder de kool word hoe zoeter die zal zijn.
Als de aardappelen helemaal gaar zijn giet ze af en stop ze terug in de pan om ze droog te koken, als de aardappel droog gekookt is kan de boter erbij met een beetje melk en roer dat met een garde of stamper zo glad mogelijk.
Als de aardappel puree lekker op smaak is kan de rode kool er doorheen gemengd worden samen met de grove mosterd en naar smaak de witte wijn azijn.
Eet smakelijk.