Aziatische groentecurry Batsheba style

Recept met dank aan Batsheba Wong

Ingrediënten:

Koolrabi x 2 middelgrote … in grove stukken gesneden
Raap x 4 middelgroot … in grove stukken gesneden
Wortels x 4-5 middelgrote … in grove ronde stukken gesneden
Gele bonen – een handvol (de nieuwe van je boerderij)… in 3-4 lange stukken gesneden
Uien x 1 middelgrote.. in kleine stukjes gesneden
Galangal x 5 cm stuk… gesneden
Citroengras x 1.. dun gesneden
Basilicum x 3-4 stengels met blaadjes … in redelijk kleine stukjes gesneden
Rode verse pepers x 1-2 optioneel … spleet
Thais pakje groene currypasta x 1-2
Lichte kokosmelk x 1 … 400 ml
1/4 theelepel komijnpoeder
1/4 theelepel korianderpoeder
Kwart citroen/limoensap
De helft van een plantaardige Maggi-kubus
1/4 theelepel bruine suiker

Bereiding:

Verhit wat frituurolie in een pan.
Voeg de uien toe en bak ze lichtbruin
Voeg de laos, citroengras en de (rode kilte indien gebruikt) toe
Bak een minuut of twee
Voeg de groene currypasta, het komijnpoeder en korianderpoeder toe en bak dit samen met de rest een paar minuten mee.
Voeg de Koolrabi, Raap en Wortelen toe en roer dit door het mengsel en bak even mee.
Voeg de kokosmelk, het Maggi-blokje en de bruine suiker toe en kook tot de helft gaar is
Voeg dan de Gele Bonen toe en kook verder
Als alle groenten gaar zijn…voeg het citroensap en de basilicum toe…goed mengen
Garneer voor het serveren met basilicumblaadjes

Eet smakelijk !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *