Ga naar de inhoud

Radicchio Rosso

Inleiding

Roodlof is een uit Italië afkomstige groente. Het groeit in het donker uit ingekuilde penwortels van de plant radicchio rosso.


Radicchio rosso (Cichorium intybus var. foliosum) wordt in Italië al eeuwen geteeld. Het behoort tot de cichorei, net als witlof en andijvie en heeft een bittere smaak. Het is een bladgroente die net zo groeit als een slakrop. De teelt vindt vooral plaats in de Italiaanse streek Veneto, gelegen tussen Venetië, Verona en Treviso.

Ingrediënten:

1 stuks radicchio rosso
1 dl olijf olie
1 citroen
Paar takjes peterselie
Olie om in te bakken
Peper en zout
Optioneel Parmezaanse kaas

Bereiding:

Snijd de radicchio rosso in 4 stukken en zorg dat ieder kwart een stukje stronk heeft, verwijder het buitenste blad. Zet een bakpan op het vuur met wat olie en verwarm dat. Leg de radicchio rosso met de binnen kant in de pan en bak die aan alle kanten goudbruin. Als de raddichio mooi gebakken is leg je hem op een bord en breng het op smaak met peper en zout.
Pak de olijf olie en rasp daar een beetje citroen schil in en knijp een halve citroen erin uit, snijd de peterselie mega fijn en roer dat met eventueel een beetje peper en zout door de olie heen zodat je een mooie vinaigrette krijgt.
Dresseer de vinaigrette over de radicchio rosso en rasp er eventueel Parmezaanse kaas over als je dat lekker vind.

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *