Ga naar de inhoud

Pastasalade met koolrabi, knolvenkel, dille, druiven en yoghurtdressing

Sinds de zomer van 2023 hebben we een gave samenwerking met foodblogger Elise van Easy Cullie. Zij maakt op basis van actuele oogst recepten voor onze leden van de tuin. Lees hier haar recept!

Suggestie: Je kunt de druiven vervangen voor appel. Ook kun je nog noten/pijnboompitten toevoegen.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gr pasta naar keuze 
  • 300 gr koolrabi (3-4 stuks) 
  • 150 gr komkommer 
  • 150 gr knolvenkel 
  • twee handjes groene druiven 
  • 100 ml yoghurt 
  • 1 tl knoflookpoeder
  • peper en zout
  • verse dille

Bereiding:

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel daarna af met koud water. Laat even uitlekken. 
  2. Schil de koolrabi en snijd in dunne plakken. Hak ook de knolvenkel fijn en halveer de druiven. Snijd de komkommer in stukken. Hak een bosje dille grof en houd wat achter voor de garneren. 
  3. Mix de pasta met de koolrabi, komkommer, knolvenkel, druiven, yoghurt, het knoflookpoeder en een snuf peper en zout. 
  4. Verdeel de pasta over de borden en garneer met extra dille.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *