Paksoi Kimchi

Ingrediënten:

2 grote paksoy
200 g rettich 200 g wortel
8 stengels bosui
12 tenen knoflook
40 g verse gember
2 sjalotten
120 g chilivlokken
120 g suiker
100 mL rijstazijn
50 g miso

EXTRA Een grote bak of pan Gesterilliseerde inmaakpotten van 2 liter

Bereiding:

Dit recept is gebaseerd op 2 grote paksoyen die 24 uur in een bad met zout water moeten weken. Voor 1 liter water gebruik je 100 gram zout. Gewoon keukenzout is prima. De kolen moeten volledig ondergedompeld zijn.
Na het weken spoel je de paksoy af en laat je ze uitlekken. Het overige vocht kun je er voorzichtig uitknijpen, zonder dat je de bladeren scheurt. Ze moeten goed droog zijn als je ze gaat insmeren met de zelfgemaakte pasta.
Na het uitlekken snij je de paksoy doormidden en snij je vervolgens in 5 stukken (afhankelijk van hoe groot je de chunks wilt hebben).
Voor de kimchipasta meng je de sjalotten, gember, knoflook en miso in een keukenmachine tot een gladde pasta.
Snij de rettich en wortel in dunne reepjes en voeg deze toe aan de pasta.
Smeer de bladeren van de paksoy in met de pasta.
Stop de paksoy in een inmaakpot à 2 liter en laat je hem 24 uur buiten de koeling staan. Daarna gaat hij nog voor minimaal 3 dagen de koeling in. Je kunt hem na 3 dagen al eten.

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *