Ga naar de inhoud

Maaltijdsoep van Bloemkool en Broccoli

Eenvoudige maaltijdsoep van Broccoli voor 4 personen

 

Ingrediënten:

 

I bloemkool of 1 grote stronk broccoli

2 aardappels

1 liter water

1 bouillonblokje van de groente winkel

4 eieren

1 rode ui

1 eetlepel gebroken lijnzaad

zout, peper, nootmuskaat

2 eetlepels geraspte extra belegen kaas

enkele bloemen van Oost-Indische kers

enkele rode Basilicumblaadjes

enkele bosuitjes

 

Bereiding:

Schil, snij klein en was de aardappels zodat het zetmeel weg kan spoelen.

Zet de aardappels en de eieren in 1 liter koud water in een pan op het vuur. Na 4 minuten koken kunnen de eieren uit de pan. Spoel ze koud, schil ze en snij in partjes. De aardappels kunnen nog 10 minuten doorkoken.

Was de groentes en snij alles in kleine stukken. Zet een bakpan op laag vuur en bak eerst de ui glazig. Daarna kan de groente, zout en een laurierblaadje erbij. Blijf 2 minuten door roeren.

Als de aardappels gaar zijn voeg dan de groente /ui mengsel bij de aardappels. Doe ook het bouillonblokje en de gebroken lijnzaadjes in die pan. Dit geheel kan nog 6 minuten door koken.

 

Maak het geheel met alle vocht erin met een mixer fijn. Voeg zo nodig nog wat water erbij.

Neem 4 kommen en leg hier op de bodem wat geraspte kaas. Schenk daarop de soep. Garneer de soep met in parten gesneden ei, een bloem en wat basilicum blad en gesneden bosuitjes. Als laatste de geraspte nootmuskaat en wat zwarte peper toevoegen.

Smakelijk eten!

 

Angela van der Mast

Lokaal Aan Tafel

https://angelavandermast.nl/goede-voeding/

 

bloemkoolsoepje-2x.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *