Konfijte wortels

Ingrediënten:

500 ml zonnebloemolie/soja olie
5 gr zout
10 gr baharat specerijen
1 st ui en knoflook
200 gr wortels

Bereiding:

Zet een pan op het vuur met een scheutje olie.
Snij de ui en knoflook in grove stukken en voeg toe aan de pan met olie. Als de ui glazig is, voeg de baharat specerijen toe en bak het ongeveer 1,5 min.
Na 1,5 minuut voeg je de rest van de olie toe en laat je de smaak er in trekken (duurt ongeveer 20 minuten. De olie mag niet te heet worden; 80 graden).
Was en schil de wortels, droog de wortels tussen een theedoek.
Leg de wortelen in de pan met de baharat olie en laat de wortels rustig gaar worden.
Wanneer de wortels gaar zijn kan je ze eventueel bakken of zo opeten.

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *