Knolselderij in zoutkorst

Ingrediënten:

1 knolselderij
5 eieren ( alleen het eiwit)
2kg grof zeezout

Bereiding:

Doe het zeezout in een grote kom. Voeg vervolgens alleen het eiwit van alle eieren toe. Meng het geheel goed door elkaar tot er een soort nat zand ontstaat. Merk je dat het te droog is, voeg dan meer eiwit toe. Merk je dat het te nat wordt, voeg dan meer zout toe.
Zet de oven aan op 190 graden
Pak een ovenschaal en leg er een laag zoutmengsel in en daar boven op de knolselderij met schil en denk af met de rest van het zout totdat heel de knolselderij bedekt is.
Schuif de knolselderij in de oven en gaar de knolselderij ongeveer 90 min( het kan meer of minder zijn verschilt per oven en de formaat van de knolselderij)
Als de 90 min voorbij zijn kan je met een satéprikker erin prikken om te kijken of die gaar is.
Als de knolselderij gaar is haal hem uit de oven en verwijder het zout en schil de knolselderij.
Lekkerst te serveren met wat olijf olie, zwarte peper en citroen rasp

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *