Ga naar de inhoud

Kikkererwtencurry met tomaat en spinazie

Deze curry komt uit het boek Puur India  van Meera Sodha.

Ingredienten:

3 el koolzaadolie

1/2 tl zwart mosterdzaad

1 tl komijnzaad

2 grote uien, gesnipperd

5 tenen knoflook, geperst

2 cm gemberwortel, geschild en geraspt

1 blik van 400 gram tomaten

2 blikken van 400 gram kikkererwten, uitgelekt

1,5 tl gemalen korianderzaad

1 tl chilipoeder (dit is vrij pittig. 1/2 tl als je minder pittig wil)

1/2 tl kurkumapoeder

1 tl zout

500 gram gewassen spinazie

 

Giet de koolzaadolie in een grote pan met bijpassend deksel en zet hem op halfhoog vuur. Voeg als de olie heet is het mosterdzaad en het komijnzaad toe. Roer 1 minuut, of tot het zaad begint te ploffen, en doe de ui in de pan.

Bak de ui 10-12 minuten tot hij glazig is en begint te karameliseren. Voeg de knoflook en de gember toe en roerbak circa 3 minuten. Voeg de tomaten toe: schud of schep ze uit het blik en knijp ze boven de pan stuk met je hand. Vul het lege blik voor een derde met water en giet het water in de pan.

Laat het geheel 10 minuten inkoken tot een vrij droge, dikke saus. Schep de kikkererwten erdoor, warm ze een paar minuten goed door en voeg dan de korianderzaad, het chilipoeder, het kurkumapoeder en het zout toe. Roer goed en doe de spinazie erbij. Het lijkt vrijwel onmogelijk om alle spinazie door de kikkererwten te scheppen – alsof je probeert een dekbed in een handtas te proppen – maar de spinazie slinkt vrij snel en daardoor lukt het toch.

Laat het geheel circa 5 minuten pruttelen tot de spinazie zacht en gaar is. Serveer de curry met chapati’s of basmatirijst, en wat yoghurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *