Recept met dank aan Batsheba Wong
Ingrediënten:
1x chorizo gesneden
1x rode ui gesnipperd medium
2-3 gedroogde bird eye pepers (optioneel) breek het in stukjes 15x of zo
cherrytomaatjes in reepjes gesneden
Platte peterselieblaadjes voor garnering en stelen fijngehakt
Halve theelepel gerookte paprika (optioneel)
6-7 teentjes knoflook gesneden
Verse kapucijners
Bereiding:
Verhit wat olijfolie in een pan …doe de chorizo erin en bak een paar minuten. Haal het uit de pan en zet het apart.
In dezelfde hete olie… doe de rode gedroogde chilipepers erbij als je die gebruikt… dan de gesneden knoflook… bak deze… voeg dan de uien toe en bak ze tot ze zacht zijn.
Voeg de gesneden steeltjes van de peterselie en de gesneden tomaten en de capucijners toe. Kook tot de capucijners gaar zijn.
Voeg de chorizo toe en breng op smaak met de gerookte paprika en eventueel zout. Nog een paar minuten verder koken en garneren
met gehakte peterselieblaadjes.
Eet smakelijk !