wekelijks je verse groentes

Ervaar het seizoen door wekelijks smaakvolle & verse groentes bij ons te plukken. Plukabonnementen voor seizoen 2022 zijn nu te koop.

Eerst even van de tuin proeven? Neem contact op voor een kennismaking & rondleiding op de tuin.

Groentes

Wij bieden gemiddeld 8 verschillende groentes per week aan, in totaal meer dan 60 soorten. Je plukt voor vers gebruik.

Impact

We maken positieve impact d.m.v. natuur-inclusieve landbouw & een eerlijke en korte voedselketen.

Seizoen

Ons seizoen duurt 8 maanden van mei t/m december. Afhankelijk van het weer duurt het seizoen korter/langer.

Prijs

Deelname gaat per huishouden en kost p.p.€27 p/m (8x) en eenmalig €99. Voor kinderen gelden prijsstaffels.

plukabonnementen seizoen 2022

Voor seizoen 2022 kun je op twee manieren lid worden van de pluktuin. In beide gevallen ga je deelname aan voor een compleet seizoen van mei t/m december. Onderstaand de prijs per volwassen persoon, deelname gaat per huishouden.

Per maand & eenmalig

99.- euro eenmalig
27
Maand p.p.
  • Eenmalig inschrijfgeld, automatische incasso gedurende het seizoen van mei t/m december.

volledige betaling

315
Jaar p.p.
  • Eenmalige en volledige betaling van het pluk abonnement voor seizoen 2022.

De waarde van deelname

“74,4% gaf aan zich gezonder te voelen door deel te nemen aan de pluktuin”

Bekijk onze volledige infographic opgesteld door studenten van de Radboud Universiteit over de impact van deelname op gezondheid, gemeenschappen & milieu. 

IMG_5574 (1)
Sam Emons
MM
Maarten Mulders

Wat is Gelukkige Groentes?

Gelukkige Groentes is een pluktuin waar je als lid vanaf mei t/m december welkom bent om je wekelijkse portie ecologisch geteelde groentes en kruiden voor het huishouden te plukken. 

De tuin is 7 dagen per week toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Deelname gaat per huishouden, de kosten bedragen 27.- euro per maand met eenmalig 99 euro inschrijfgeld voor een volwassen persoon per seizoen. Voor kinderen gelden prijzen per leeftijdscategorie.  

Wij, Sam en Maarten zijn de initiatiefnemers en stadsboeren van Gelukkige Groentes en wij hopen jou op onze tuin te mogen verwelkomen!

Hoe werkt het?

Gelukkige groentes, smaakvolle groentes met liefde voor mens & natuur geteeld

Community supported agriculture

Een CSA model houdt in dat wij als boeren werken voor een gemeenschap van vaste klanten (Plukkers) voor langere termijn. Met deze gemeenschap delen we de oogst. Risico’s worden ook gedeeld,  er kan dus een misoogst zijn maar zeker ook overvloed. Dit biedt ons financiële zekerheid zodat wij voedsel op eerlijke en verantwoorde wijze kunnen telen.

Gelukkige groentes abonnement

Meedoen aan Gelukkige Groentes betekent abonnementen kopen voor het complete huishouden. Deze abonnementen zijn geldig voor 1 seizoen van ongeveer mei t/m december. Voor kinderen gelden staffels. Met een abonnement ben je het hele jaar door welkom om te komen plukken! Meer informatie over deelname vindt je hier. 

Pluktuin

Als plukker ben je afhankelijk van het weer welkom om vanaf mei je groentes te komen plukken & oogsten. Wat er precies te oogsten is zal afhankelijk zijn van de natuur & het weer. Van juni t/m november is er een ruim oogstaanbod, daarbuiten minder. In het teeltplan zullen meer dan 60 verschillende groentes en meer dan 15 kruiden zitten. Uiteraard helpen we je bij de oogst waar dat nodig is.

Gelukkige Recepten

In het teeltplan zitten ook groentes die minder bekend zijn zoals meiraap, koolrabi, nieuw-zeelandse spinazie en mosterdblad. Om je te helpen deze groentes op een heerlijke manier te bereiden zullen er recepten online komen te staan. Deze worden mag je als plukker zelf insturen maar ook wij zullen voor de nodige culinaire inspiratie zorgen. Bekijk alle recepten hier.

Pluk jij Gelukkige Groentes in 2022?

Wat Gelukkige Plukkers zeggen

Interesse seizoen 2022

Kom in contact en plan een kennismaking op de tuin
M

Waarom Gelukkige Groentes?

Positieve impact

Als je Gelukkige Groentes eet zorg je voor een positieve bijdrage aan grote problemen zoals klimaatverwarming, biodiversiteitsverlies, afval en voedselverspilling.

Lekker & gezond

Door het jaar heen oogst je meer dan 50 smaakvolle en verschillende groentes. Heel gezond want hoe meer variatie hoe meer voedingsstoffen je binnen krijgt!

Beleving

Gelukkige Groentes oogst je zelf in een mooie tuin waar je de boer en je mede Gelukkige Groentes eters zult leren kennen. Zo maken we voedselproductie weer interessant en leuk samen!

Eerlijke groentes

Door vanuit een CSA model te werken creëren we transparantie en worden risico's verdeeld over de hele gemeenschap. De boer verdient zo een eerlijk loon voor prachtige groentes.

Deelnemen, vragen of in contact komen?

Laat een berichtje achter en dan reageren we zo snel mogelijk