Sinds de zomer van 2023 hebben we een gave samenwerking met foodblogger Elise van Easy Cullie. Zij maakt op basis van actuele oogst recepten voor onze leden van de tuin. Lees hier haar recept!


Toelichting
Een plantaardige curry met groene gelukkige groentes! Helemaal vers, zonder pakjes en zakjes.
Suggestie: voor een minder pittige variant laat je de rode peper achterwege.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 150 gr rijst
- 250 gr sugarsnaps, slabonen of snijbonen
- 125 gr bimi
- 200 ml kokosmelk
- 1 limoen
- 1 courgette
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 2 cm gember
- ½ rode peper
- verse peterselie of koriander
- peper en zout
- olijfolie
Bereiding:
- Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de courgette in grove stukken. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak hierin de courgette. Halveer de sjalot, knoflook en gember en voeg toe aan de pan samen met een snufje peper en zout. Bak alles ongeveer 5 minuten en doe de inhoud van de pan vervolgens in de blender samen met het sap en de rasp van de limoen en ¼ rode peper (of gebruik een staafmixer). Blend tot een gladde saus.
- Maak de boontjes en bimi schoon. Snijd de overige ¼ rode peper in schijfjes.
- Verhit opnieuw wat olie in de pan en roerbak de bimi samen met een snuf peper en zout. Voeg na een paar minuten de saus toe samen met de boontjes en kokosmelk en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en roer af en toe door. Breng de curry eventueel op smaak met wat extra peper en zout.
- Serveer de curry met de rijst en garneer met de verse peterselie/koriander, rode peper en een schijfje limoen.
Eet smakelijk!