Ingrediënten:
1 rode kool
Tijm, rozemarijn, laurier
Handje amandelen ongezouten
Grove mosterd
Olijf olie om in te bakken
Klontje roomboter ( ongeveer 50 gram)
500 ml groenten bouillon
Zout
Bereiding:
Snijd de rode kool in 4 stukken en zorg dat ieder stuk een stukje harde kern heeft zodat de kool tijdens het bakken niet uit elkaar valt.
Strooi op de binnenkant van de kool een beetje zout en laat dat 20 min intrekken.
Rooster ondertussen de amandelen in een koeken pan en bak ze zonder vetstof op middelhoog vuur.
Zet een koeken pan op het vuur met wat olijf olie erin (niet te weinig), als de pan heet is leg de rode kolen met de gezouten kant in de pan samen met de tijm, rozemarijn, laurier en rooster ze op beide kanten helemaal bruin.
Als beide kanten lekker aangebakken is leg dan de kool dan met de buitenkant in de pan, voeg de helft van de groenten bouillon toe en stoof de rode kool helemaal gaar.
Als de rode kolen gaar zijn haal ze uit de pan en voeg de boter toe aan het braadvocht, als de boter helemaal gesmolten is kan de rest van de groenten bouillon erbij en laat je het op hoog vuur inkoken tot de saus een mooi dikte heeft.
Als de saus een mooie dikte heeft en niet te zout is, zeef je alles uit de saus.
Voeg de grove mosterd toe tot dat de smaak bevalt.
Hak de amandelen grof en doe ze door de saus.
Snijd de kern uit de rode kool en leg de rode kool op bord en schep er wat saus over heen.
Eet smakelijk.