Word partner van 'Groentes voor iedereen'

Moestuin-educatie voor kinderen, biodiversiteit vergroten en groentes telen voor de Nijmeegse voedselbank. Hoe draag je hier als bedrijf aan bij? Bekijk het programma van 'Gelukkige groentes voor iedereen'!

Onze partners in 2023

In het kort

Voor een financiële bijdrage per jaar van €1.500,- (of meer) ben je Gelukkige Groentes partner. Met dit bedrag kunnen we de volgende voordelen met positieve impact realiseren:

Voor wie?

Partner worden van ‘Gelukkige groentes voor iedereen’ is geschikt voor:

'Gelukkige groentes voor iedereen' - Samen maken we deze impact

1. Sponsor een schoolmoestuin

Kinderen zijn de toekomst. Oftewel, nu investeren in natuureducatie voor kinderen betekent een toekomstige generatie aan consumenten die bewuste keuzes maakt over voedsel (= in balans met natuur). Dit doen wij door namens jou bij een school een moestuin aan te leggen en de kinderen les te geven in ecologisch groentes telen.

In 2022 hebben we al 2 nieuwe schoolmoestuinen aangelegd en gingen we langs bij 15 scholen voor groente-workshops. Met jouw bijdrage kunnen we de kinderen meer leren over seizoensgroentes, biodiversiteit en moestuinieren.

Benieuwd hoe de moestuinlessen eruit zien? Omroep Gelderland maakte een rapportage over onze les bij basisschool De Aldehove:

Moestuinles voor basisschool de Tovercirkel
Boer Maarten deelt zaden uit

2. Moestuinieren voor de voedselbank

De moestuin die we bij het bedrijfsuitje aanleggen op ons land krijgt een naambordje met jullie bedrijfsnaam. De oogst die uit deze moestuin voortkomt gaat naar de voedselbank in Nijmegen. Wij onderhouden deze moestuin waar nodig. We streven ernaar om samen met bedrijven 150m2 groentetuin aan te leggen, waarmee we van mei t/m december groentes kunnen leveren aan de voedselbank.

3. Bedrijfsuitje op onze pluktuin –  inclusief lunch (max. 8 personen)

Bij het bedrijfsuitje krijgen jij en je collega’s een rondleiding op de groentetuin (zien, voelen & proeven). Hierna ga je samen een stuk bruine aarde omtoveren tot een prachtige, ecologische moestuin. Een gezellig en leerzaam uitje! Deze sluiten we af met een lunch met verse seizoensgroentes.

Het team van BCG trots naast hun aangelegde moestuin
Esmee van Stichting Dichterbij kon 2 volle tassen oogsten van 'hun' moestuin

4. Deelname aan oogstfeest (5 tickets)

Ieder jaar in juni organiseren we een oogstfeest op onze groentetuin voor onze leden (abonnement-houders) en de partners. Bij deze eeuwoude traditie vieren boeren de oogst van hun land. Bij dit evenement laten we ons inspireren door interessante sprekers en gaan we samen koken met versgeplukte seizoensgroentes.

Samen oogsten & koken bij het oogstfeest (2022)
Met 1 hectare grond voorzien we 250 mensen van duurzaam geteelde groentes (pluktuin Malden, 2022)

5. Je steunt de Gelukkige Groentes tuinen

Dankzij jouw bijdrage kunnen we Gelukkige Groentes verder ontwikkelen. Ons doel is om in 2023 onze 2e en 3e pluktuin op te zetten. Ons pluktuin-model vervangt de volledige transportketen die producten in de supermarkt afleggen doordat mensen direct bij onze ecologische pluktuin komen oogsten. Hiermee verminderen we de CO2-uitstoot.

We telen bovendien op regeneratieve wijze: dit betekent dat we 1) geen kunstmest gebruiken, 2) geen pesticiden gebruiken en 3) het bodemleven versterken & biodiversiteit vergroten. Oftewel: we werken samen met de natuur. Op een manier die houdbaar is in de toekomst.

6. Vermelding op onze tuin, website & social media

Als Gelukkige Groentes partner komt er een naambordje met jouw bedrijfsnaam op onze pluktuin. Daarnaast vermelden we je op onze website en delen we gedurende ons partnerschap meerdere social media berichten.

Sfeerimpressie van de pluktuin

Maak kennis met Gelukkige Groentes en krijg een impressie van de tuin

Word partner

Het formulier invullen is uiteraard vrijblijvend. We maken graag eerst persoonlijk kennis.

Voordelen partner

Voorbeeld programma

Tijden kunnen naar wens worden aangepast

12.00 – 12.45 Ontvangst & rondleiding op de tuin

12.45 – 13.30 Lunch met verse groentes

13.30 – 14.30 Activiteit: samen een moestuin opzetten

14.30 Afsluiting

Wat zeggen deelnemers

‘Een zeer leerzame dag gehad, waarbij er aandacht was voor alle facetten van een duurzame moestuin; van het aanleggen, tot planten en welke materialen te gebruiken. Het was praktisch en vol aandacht.
Mijn eigen biologische moestuin zónder spaaien (!) moet nu toch echt beter lukken.’

Maike vd Corput – Natuurvoedingsadviseur.

“Ik heb de moestuincursus ervaren als heel leerzaam. Veel nieuwe inzichten gekregen en handige tips voor mijn eigen moestuin. Een lekkere lunch met heerlijke verse producten uit de moestuin maakte het helemaal af. “

Marleen Deuning

“Beste training ooit. De planten worden uitstekend verzorgd, de oogst is goed en ik word goed geïnformeerd.”

Eef de Hoek