Ga naar de inhoud

Word partner van 'Groentes voor iedereen'

Moestuin-educatie voor kinderen, biodiversiteit vergroten en groentes telen voor de Nijmeegse voedselbank. Hoe draag je hier als bedrijf aan bij? Bekijk het programma van 'Gelukkige groentes voor iedereen'!

Onze partners in 2024

In het kort

Voor een financiële bijdrage per jaar van €1.500,- (of meer) ben je Gelukkige Groentes partner. Met dit bedrag kunnen we de volgende voordelen met positieve impact realiseren:

Voor wie?

Partner worden van ‘Gelukkige groentes voor iedereen’ is geschikt voor:

'Gelukkige groentes voor iedereen' - Samen maken we deze impact

1. Sponsor een schoolmoestuin

Kinderen zijn de toekomst. Oftewel, nu investeren in voedsel-educatie voor kinderen betekent een toekomstige generatie aan consumenten die bewuste keuzes maakt over voedsel (= in balans met natuur). Dit doen wij door namens jou bij een school een moestuin aan te leggen en de kinderen les te geven in ecologisch groentes telen.

In 2022 hebben we al 2 nieuwe schoolmoestuinen aangelegd en gingen we langs bij 15 scholen voor groente-workshops. In 2023 kwam daar nog een schoolmoestuin bij en begin 2024 hebben we dankzij onze partner bij de Prins Mauritsschool (Zwanenveld) een wekelijks lesprogramma kunnen starten & hebben we voor 60 kinderen een schoolmoestuin bij de Goffertboerderij aangelegd (voor basisschool Hazesprong). Met jouw bijdrage kunnen we de kinderen meer leren over seizoensgroentes, biodiversiteit en moestuinieren.

Benieuwd hoe de moestuinlessen eruit zien? Omroep Gelderland maakte een rapportage over onze les bij basisschool De Aldehove:

Moestuinles voor basisschool de Tovercirkel
Boer Maarten deelt zaden uit

2. Lokale & ecologische groentes voor de voedselbank

Wij leveren sinds 2023 groentes aan de Nijmeegse voedselbank vanuit onze tuinen in Malden en Ooij. Deze lokaal geteelde groentes (binnen 5km van voedselbank) zijn geteeld met oog voor de natuur: we gebruiken geen pesticiden of kunstmest en investeren in de biodiversiteit onder en boven de grond. Dit heeft positieve impact op CO2-reductie, bodemleven en verminderen van plasticafval.

We brengen de overschotten van onze 2 pluktuinen naar de voedselbank & hebben in 2023 op een stuk van 450m2 specifiek voor de voedselbank geteeld. Bij voldoende animo vanuit sponsoren & de voedselbank zelf gaan we dit uitbreiden.

Omgerekend vanuit de financiële waarde die onze pluktuin-leden betalen voor deze groentes hebben we voor €9.390 aan groentes geleverd (hier komen de overschotten van de 2 pluktuinen nog bovenop).

Oogst van courgettes op de tuin in Malden voor de voedselbank
Groentes van onze tuin bij de voedselbank in de Kolping (Nijmegen)

En… je steunt de Gelukkige Groentes tuinen

Dankzij jouw bijdrage kunnen we Gelukkige Groentes verder ontwikkelen. Ons pluktuin-model vervangt de volledige transportketen die producten in de supermarkt afleggen doordat mensen direct bij onze ecologische pluktuin komen oogsten. Hiermee verminderen we de CO2-uitstoot.

We telen bovendien op regeneratieve wijze: dit betekent dat we 1) geen kunstmest gebruiken, 2) geen pesticiden gebruiken en 3) het bodemleven versterken & biodiversiteit vergroten. Daarnaast zijn onze oogstdeelnemers niet gewone klanten, maar leden van onze tuin die samen met ons investeren in een natuur-inclusieve voedselproductie. Oftewel: we werken samen met de natuur en de mensen. Op een manier die houdbaar is in de toekomst.

Met 1 hectare grond voorzien we 275 mensen van duurzaam geteelde groentes (foto: pluktuin Malden)
Rondleiding met uitleg over natuur-inclusief groentes telen

Sfeerimpressie van de pluktuin

Maak kennis met Gelukkige Groentes en krijg een impressie van de tuin

Word partner

Het formulier invullen is uiteraard vrijblijvend. We maken graag eerst persoonlijk kennis.

Voordelen partner

Voorbeeld programma

Tijden kunnen naar wens worden aangepast

12.00 – 12.45 Ontvangst & rondleiding op de tuin

12.45 – 13.30 Lunch met verse groentes

13.30 – 14.30 Activiteit: samen een moestuin opzetten

14.30 Afsluiting

Wat zeggen deelnemers

‘Een zeer leerzame dag gehad, waarbij er aandacht was voor alle facetten van een duurzame moestuin; van het aanleggen, tot planten en welke materialen te gebruiken. Het was praktisch en vol aandacht.
Mijn eigen biologische moestuin zónder spaaien (!) moet nu toch echt beter lukken.’

Maike vd Corput – Natuurvoedingsadviseur.

“Ik heb de moestuincursus ervaren als heel leerzaam. Veel nieuwe inzichten gekregen en handige tips voor mijn eigen moestuin. Een lekkere lunch met heerlijke verse producten uit de moestuin maakte het helemaal af. “

Marleen Deuning

“Beste training ooit. De planten worden uitstekend verzorgd, de oogst is goed en ik word goed geïnformeerd.”

Eef de Hoek