Recept met dank aan Batsheba Wong
Ingrediënten:
300-400 g/m² gele bonen
1 middelgrote ui in dunne plakjes
1/2 theelepel gemberpasta
1/2 theelepel knoflookpasta
1-2 verse rode of groene chilipepers in spleet (optioneel)
1/2 tl komijnzaad
4 kruidnagels – grof stampen
4 kardemompeulen – grof stampen
1 kaneelstokje ongeveer 4 cm – grof stampen
1steranijs – grof stampen
1 laurierblad – in 3-4 stukken breken
1/4 citroen (sap)
1/4 kopje water
1/2 of 1 Maggiblokje (naar smaak)
Verse koriander gehakt
Bereiding:
Verhit wat olijfolie of zonnebloemolie in een pan. Doe het komijnzaad, de kruidnagel, kardemom, kaneel, steranijs en laurier in de pan en bak tot het sist.
Voeg vervolgens de uien toe en bak ze goudbruin. Voeg dan de gember en knoflook toe en eventueel de pepers. Laat het allemaal frituren voor een minuut of twee.
Voeg de gele bonen toe en roer om. Laat het een paar minuten koken terwijl je de hele tijd roert. Voeg dan het water toe
samen met het Maggiblokje en de helft van de gehakte koriander. Dek de pan af en laat de bonen koken. Het zou minder dan 30 minuten moeten duren op middelhoog vuur. Voeg als je klaar bent het citroensap toe en meng… garneer met de rest van de koriander en serveer.
Eet smakelijk !