Gefrituurd ijskruid / komkommerkruid

Vanaf de zomer van 2023 hebben we een gave samenwerking met foodblogger Elise van Easy Cullie. Zij maakt op basis van actuele oogst recepten voor onze leden van de tuin. Lees hier haar recept!

Toelichting

Geïnspireerd op een van de bekendste Spaanse tapas hapjes: berenjenas con miel (aubergines met honing). Alleen dan in plaats van plakjes aubergine heb ik hier blaadjes ijskruid gebruikt. IJskruid is vrij ziltig/zout van smaak, daarom werkt de combinatie met honing heel goed. Je kan in plaats van ijskruid ook komkommerkruid gebruiken.

Suggestie: voor een vegan variant kan je agavesiroop en plantaardige melk gebruiken.

Ingrediënten voor 10 stuks:

  • 10 blaadjes ijskruid
  • 100 gr bloem
  • 150 ml melk
  • grof zeezout
  • peper
  • 250 ml zonnebloemolie
  • verse peterselie
  • 2 el honing

Bereiding:

  1. Was de blaadjes ijskruid en dep droog met keukenpapier.
  2. Mix de bloem met de melk en een flinke snuf peper en zout tot een glad beslag.
  3. Verhit de olie in een kleine koekenpan. De olie is op de juiste temperatuur als hij begint te sissen wanneer je er een drupje beslag in laat vallen.
  4. Dip de blaadjes om en om in het beslag en leg voorzichtig in de olie. Gebruik eventueel een deksel tegen het spetteren. Het wordt aangeraden om slechts twee à drie blaadjes per keer te frituren, zodat ze niet aan elkaar plakken. Keer regelmatig zodat de bladeren aan beide kanten goudbruin worden. Laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Serveer het gefrituurde ijskruid op een bordje en top af met de honing, verse peterselie en een snufje grof zeezout.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *