Ga naar de inhoud

Cursus: teeltplan maken

Leg in 1 dag de basis voor je teeltplan. Hierbij gaan we ook in op vruchtwissel & winterteelt. Voor de kleine én grote moestuin!

Cursus data:

Zaterdag 4 februari

10.00 tot 16.00 incl. lunch
Locatie: Stationsplein 26, Nijmegen

Eerder gezien bij:

Na afloop van de cursus

Programma

Cursusdag

Inhoud

 • Basis ecologisch moestuinieren: hoe creëer je een gezond bodemleven (regeneratieve werkwijze)
 • Aanleg tuin & grond prepareren
 • Bemesting, verzorging & bescherming van gewassen
 • Teeltplan & teeltwissel
 • Randvoorwaarden voor teeltsucces
 • Inkoop van o.a. zaden, plantgoed & materialen
 • Inclusief vegetarische lunch met verse groentes

Doel & inhoud cursus

Wij zijn wekelijks bezig met telen van ecologische groentes op onze pluktuin. Groenteteelt op ecologische en duurzame wijze is een passie welke we graag met jullie delen. 

In deze cursus ‘teeltplan maken’ laten we je de werkwijze van onze pluktuin zien. Je leert onder andere welke teelten relatief makkelijk zijn, hoe je maximale oogst per m2 kan behalen en hoe je al vroeg of juist laat in het jaar nog oogst kan hebben.

Na een stukje theorie en uitleg ga je aan de slag met je eigen casus (moestuin). Je legt de basis voor je vruchtwissel, teeltplan en zaai- en oogstkalender. Er wordt een vegetarische lunch met verse groentes verzorgd  & je gaat naar huis met veel inspiratie en concrete ideeën voor je moestuin!

Onze filosofie

Regeneratieve aanpak

Maak van je moestuin een gezond ecosysteem vol leven. Door te focussen op een gezond bodemleven en het ecosysteem van je moestuin kun je prachtige groentes telen zonder bestrijdingsmiddelen. Een gezonde bodem zorgt namelijk ook voor veerkrachtige groentes.

Onkruidvrije moestuin

Door de grond niet meer te keren en de juiste compost te gebruiken kun je een vrijwel onkruidvrije moestuin realiseren. Hiervoor is het echter belangrijk je moestuin op de juiste manier aan te leggen en te onderhouden. Dit bespaart je uren onkruid wieden en schoffelen!

Workshop overzicht

2 workshops naar keuze inbegrepen in de cursus

Wat zeggen onze cursisten

“Ik heb de moestuincursus ervaren als heel leerzaam. Veel nieuwe inzichten gekregen en handige tips voor mijn eigen moestuin. Een lekkere lunch met heerlijke verse producten uit de moestuin maakte het helemaal af. “

Marleen Deuning

Met heel veel plezier deel genomen aan de moestuincursus. Genoten van het enthousiasme van Sam en Maarten, geweldig om ook veel ter plaatse te kunnen zien in de mooie tuin en veel nuttige informatie gekregen. Echt een aanrader!

Marieke de Vries

In het kort

Overzicht:

 • Locatie: Stationsplein 26, Nijmegen
 • Datum: zaterdag 4 februari
 • Duur: cursusdag 10.00-16.00 inclusief lunch
 • Kosten:  €99,-

Cursus als kado geven?

Ontvang een kadobon voor de cursus door ons een e-mail te sturen (info @ gelukkigegroentes.nl)

Aanmelden cursus

Koop hieronder je ticket(s) voor de cursus teeltplan maken!

Evenement verlopen