Chili Sin Carne met kapucijners

Ingrediënten:

olijf olie
200 gram Tempeh
1 grote ui
2 st ster anijs
3 st teentjes knoflook
1 groene peper
2 eetlepels tomaten puree
0,5 ml rode wijn
400 gr gepelde tomaten
400 gr kapucijners ( gedopt)
500 ml groenten bouillon

Voor de spicy boter:
2 tbs olijf olie
1,5 tsp gemalen komijn
1 tsp chili poeder
1,5 tbs gerookte paprika poeder
1 tsp tomaten ketchup
4 druppels worcestersaus
125 gram zachte boter

Bereiding:

Kook de kapucijners af in gezouten water tot ze gaar zijn, giet ze af en spoel de kapucijners af met koud water tot de kapucijners afgekoeld zijn.
Snipper de ui, knoflook en de groene peper( groene peper zonder de zaadjes) en bak deze in de pan tot ze glazig worden.
Snij tijdens het bakken de tempeh in mooie blokjes en voeg ze toe bij de ui, knoflook en groene peper.
Voeg daarna de tomaten puree toe en ontzuur die door 1 min lekker te bakken.
Voeg de rode wijn toe en laat op hoog vuur de alcohol verdampen, doe de gepelde tomaten erbij samen met de groenten bouillon en laat het inkoken tot het een mooie dikke saus begint te worden.
Terwijl de saus inkookt gaan we de boter op smaak maken met de specerijen.
Doe de olijf olie in een steel pan en laat de pan heet worden. Voeg de gemalen komijn, chili poeder, gerookte paprika poeder toe aan de pan met de hete olijf olie en verhit kort de specerijen.
Als de specerijen verhit zijn ( duurt ongeveer 30 seconden) mag de pan van het vuur en kan de worcestersaus en de ketchup erbij, daardoor koelt het meteen af en kan het mengsel meteen gemengd worden met de koude boter.
Ondertussen is de saus al lekker ingedikt en kunnen de kapucijners in de pan erbij samen met de boter( wil je minder pittig dan voeg je minder boter toe).
Proef of er eventueel nog een beetje zout en peper bij kan. Je kunt het gerecht serveren met wraps en/of gekookte rijst.

Eet smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *